MELD JE AAN VOOR GRONDSLAG!

GRONDSLAG, een unieke samenwerking tussen poporganisaties ESNS, SPOT, Vera, Simplon, NOORDSTAAT, EM2 en POPgroningen, is op zoek naar nieuwe en enthousiaste bands/acts/muzikanten voor het talentontwikkelingstraject seizoen ’23/’24! 

 

Acts kunnen zich aanmelden en de acht geselecteerde acts krijgen een cultureel seizoen lang coaching van professionals uit de muziekindustrie. In de vorm van individuele coachingsessies en vier gezamenlijke meet-ups, werken deelnemers aan de ontwikkeling van hun muzikale loopbaan. De inhoud van GRONDSLAG wordt mede gevormd door de behoeftes van de deelnemende acts.

 

Aanmelden kan tot vrijdag 26 mei, 12.00 uur.

FAQ

GRONDSLAG is een coachingtraject dat is ontwikkeld om ruw muzikaal pop, electronic en urban talent van Groningse bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden, zelfredzamer te worden en handvaten mee te geven. Om zo beter uitgerust te zijn om te werken aan een duurzame muzikale loopbaan. Jaarlijks helpt GRONDSLAG acht acts met hun muzikale ontwikkeling ondersteunen. De manier waarop dit gebeurt is geheel afhankelijk van jouw behoeftes als artiest, maar is gekoppeld aan vast traject wat een basis biedt.

 

 

GRONDSLAG is voor artiesten uit de provincie Groningen. Het traject is geschikt voor alle live-acts van alle genres die hun eigen muziek maken. Bovendien is het belangrijk dat de act gedreven is en zich wil richten op zowel muzikale als inhoudelijke ontwikkeling, en openstaat voor coaching, samenwerking en feedback. GRONDSLAG is grofweg voor acts die Kunstbende en Popsport ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit The North en deelname aan de Popronde nog een brug te ver zijn.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier dat je via de knop hierboven kan vinden. Na de sluitingsdatum op 26 mei 12.00 uur, zal er een voorselectie worden gemaakt en worden voorgelegd aan alle kernpartners. Uiterlijk 8 juni hoor je of jouw act wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Deze zullen plaatsvinden van 12 t/m 23 juni. We zijn benieuwd naar jou en je act en tijdens deze gesprekken beantwoorden we al jouw vragen over dit traject.

  • Onderdeel van GRONDSLAG is een eigen bijdrage. Dit wordt tijdens het traject ingezet voor de ontwikkeling van jouw act. Denk hierbij aan coaches, persfoto’s en geheel verzorgde meet-ups met professionals uit de muziekindustrie. De eigen bijdrage bestaat uit eenmalig €150,- per deelnemer met een max. van €450,- per act.
  • GRONDSLAG selecteert acts enkel uit de provincie Groningen. Dit houdt in dat 50% of meer van de act in de provincie Groningen woont/hieruit afkomstig is.
  • Integraal onderdeel van dit traject is je aanwezigheid bij meet-ups, coaching sessies, Skills & Knowledge Sessions en eventuele live optredens. De data hiervan worden aan het begin van het seizoen gecommuniceerd.