OVER GRONDSLAG

Talentontwikkeling in de popmuziek heeft net als popmuziek zelf een steeds wisselend karakter. Internet biedt informatie, maar geen maatwerk, geen gefilterde informatie, geen opgebouwd netwerk en geen sturing vanuit professionals. Het aanbod van nieuwe, vaak net startende artiesten is enorm. Jezelf onderscheiden en daarna ook nog opgemerkt worden is hierdoor zeer moeilijk. GRONDSLAG is specifiek ontwikkeld om ruw muzikaal pop-, electronic en urban talent van Groningse bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden, zelfredzamer te worden en handvaten mee te geven. Om zo beter uitgerust te zijn om te werken aan een duurzame muzikale loopbaan. Jaarlijks zal GRONDSLAG 8 acts ten behoeve van hun ontwikkeling ondersteunen. De manier waarop dit gebeurt is geheel afhankelijk van de behoefte van de act, maar is gekoppeld aan een vast traject wat handvaten biedt voor de artiest. GRONDSLAG is grofweg voor acts die Kunstbende en Popsport ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit The North of deelname aan de Popronde nog een brug te ver is.

Kernpartners

GRONDSLAG legt structurele verbindingen met professionele poporganisaties ESNS, SPOT, Vera, Simplon, Noordstaat, EM2 en POPgroningen. Zij scouten en stimuleren deelnemers, delen kennis, kunde, netwerken en faciliteiten. Daarnaast zal een klein leger aan coaches en externen de deelnemers gedurende een cultureel seizoen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Alumni

2022/2023: Bibi & The Boys, Ioana Iorgu, Jay Waldo, Jelle Mulder, not sure, Novko, The Samuels en velveteen void.

2021/2022: Alexander Moto, Bee Sting, Dor, D-Sire, Eliza, Jos Lok, Rommy Gabay en WATERLEAF.

CONTACT​

GRONDSLAG is een unieke samenwerking tussen ESNS, SPOT, Vera, Simplon, NOORDSTAAT, EM2 en POPgroningen. Met dit traject zetten deze organisaties zich in voor een duurzaam popklimaat in de provincie Groningen.Voor meer informatie kan je contact opnemen met Richte Westerman (projectleider) via richte@popgroningen.nl.

Voor vragen over pers en communicatie kan je contact opnemen met Tom Röfekamp (marketing) via tom@popgroningen.nl